Annie Petterssons anor

Senast uppdaterad: 210608 (rättat länkar)

Min utgångspunkt var de uppgifter jag fått från farmor och farfar, och som de i sin tur fått från en släktforskande bekant som de inte mindes namnet på. Det var farfarsmors fars och morfars manslinje några generationer tillbaka, enbart namn och födelse- och dödsdatum.

När jag upptäckte att Tjörns Släktforskare lade upp avskrifter av födelse-, vigsel- och dödböcker på sin hemsida ville jag naturligtvis se vad jag kunde hitta om farfarsmors anor. Alla uppgifter ur kyrkoböcker som jag har använt kommer därifrån. Jag har börjat kontrollera dem mot kyrkböckerna, men inte kommit så långt än (2007).

Databas

Här finns databasen med min farfarsmor Annie Petterssons anor.

Fotografier

Fotografier från Risön finns på en egen sida (rättelser gjorda 070830).

Berättelser

Notera att på en del av personakterna finns länkar till filer med lite ytterligare information, bl.a. berättelser som min farmor nedtecknat. För närvarande gäller det dessa personer:

Källor till fler anor

En del släktgrenar vidare bakåt finns redan publicerade, och dem har jag inte tagit med i databasen. Istället hänvisar jag direkt till de släktutredningar som finns tryckta eller nätpublicerade.

Släkten Måneskiöld

På Tjörns släktforskares hemsida finns även Anders Rybergs antavla för släkten Måneskiöld på Tjörn, med utförliga källuppgifter. Där kan man hitta anor till dessa personer i min släktdatabas:

Bland anorna till dessa finns diverse olika frälsesläkter. Släkten Måneskiöld nedsjönk i bondeståndet och lade bort namnet under 1700-talet.

Storbonden Jöns Gullbrandsson i Vräland

Boken "Jöns Gullbrandsson i Vräland" av Folke Almegius behandlar Jöns och dennes ättlingar, mycket fylligt och med många intressanta berättelser. Där kan man hitta anor till dessa personer i min släktdatabas:

Gården Kyrkefjäll

Boken "Kyrkefjäll - Sveriges äldsta släktgård" av Jörgen Olofsson gavs ut som Tjörns Släktforskares årsbok 2008-2009. Där finns anor till dessa personer i min släktdatabas:www.btz.se - the website of Anna-Carin Betzén and family. All rights reserved.